En levande lokal ekonomi på två röda sekunder? Prova!

Det som kännetecknar vår tid av material överflöd är att vi inte har överflöd.Tvärtom.  I dessa tider av nyteknik, billig energi osv. är det arbetslöshet, konkurrens från lågprisländer och utslagning som ligger främst i medvetenheten.

Överallt i Sverige, speciellt på landsbygden, suger den globala ekonomin kapital och energi.

Det är nu mer än någonsin dags för en omställning till ett samhälle som erbjuder meningsfullt arbete, bra mat, tak över huvudet och ett sätt att leva som inte tar från kommande generationer.

En viktig del av denna omställning är en kultur av levande lokala ekonomier. Här kommer lokala valutor in. Kan lokala valutor vara en drivkraft i att skapa en robust och hållbar lokalekonomi?

Svaret är njaaaa det är inte så lätt att förklara. Men som tur är kan det dessbättre upplevas. Närmast månaden arrangeras fler workshops där man skapar en lokal ekonomi — med tillhörande valuta – på plats. Fler av workshopparna är gratis eller nästan gratis!

Tranås den 15 mars. 9:00 – 17:00 Under Workshoppen Lokal Ekonomisk Raket. Läs mer här

Vimmerby Under Lokalekonomidagarna. Tisdagen 18 mars 9:00 – 18:00 (ITK workshop 14:00) Anmäl här

Trelleborg: Onsdagen den 19 mars 17:30 – 21:00 Anmäl här 

Worskhoppen kommer att bjuda på en intensiv upplevelse av vad det innebär att från ingenting introducera valuta och börja samarbeta med andra lokalt. Vi kommer att samla erfarenheterna från dessa workshops som vi hoppas fler som arbetar för en levande lokal ekonomi kommer att dra nytta av.

Jag skulle vilja här och nu säga vad vi har upplevt och hur det hela kan fungera men jag kommer inte kunna förklara. Det måste upplevas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.