En tidsbank som får relationer att blomstra

Det är inte det att vi inte vill ägna vår tid till att hjälpa andra, men vi måste ju ta hand om vårt inrutade liv först; tjäna de pengar som krävs

Lönearbetet tar överhanden och ger oss ingen tid över till oss själva och våra familjer, än mindre för andra människor eller andra organisationer. Det är denna situation som har lett till att vi litar på att den finansiella ekonomin ska uppfylla alla våra behov – vi har monitariserat så mycket som tidigare gjordes inom vår familj och i sociala grupper.

Ett resultat av detta är att vi tappar kontakten med våra grannar, vårt samhälle och har föga känsla av delaktighet i (eller ens kännedom om) de olika organisationer som är verksamma inom våra närområden (oavsett om de är företag eller välgörenhet) – avklippt  från de massiva fördelar som kommer från att vi samverkar med varandra.

Skulle det inte vara fantastiskt om det fanns ett sätt för att återuppbygga dessa relationer, värdera varandra lika, och istället för att känna att det tar tid från våra vanliga aktiviteter och att det attraherar nya kunder och påverkar samhällsutvecklingen positivt?

Det är vad Echo jobbar med: en handelsnätverk som ger kommersiell framgång och samtidigt främjar och utvecklar relationer mellan människor, välgörenhetsorganisationer, företag och företag som pengar helt enkelt inte kan skapa.

Besök ECHO på webben

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.