Bovagnar kanske lösningen till bostadbubblan

Så här skriver Martin Saar väldigt klokt på sin facebook sida:

Sverige toppar snar ligan över världens mest skuldsatta nation. Ligger tvåa efter Japan! Alliansen har lyckats.

Jag har skrivit om Alliansens utförsäljning av allmännyttans bostäder tidigare,. många gånger. En utförsäljning som närmast är att betrakta som förskingring av kommunal och statlig egendom eller kanske rent av bedrägeri!

Vissa kommuninnevånare (många politiker) har berikat sig genom Alliansens politik och privatiseringsiver. Privatisering av skolor, sjukhus, vårdcentraler och dagisverksamheter etc. Och förlorare är skattebetalarna och framför allt de med låg lön.Vår gemensamma tillgångar har brandskattats för att berika några få!

Stockholm stad sålde t ex ut fastigheter för 37 miljarder. Till vilken nytta för oss skattebetalare?

Svd skriver:
”I Hammarby sjöstad köptes husen loss för cirka 34 000 kronor per kvadratmeter, men ganska typiskt var att en fjärdedel av den kostnaden betalades med föreningslån. För den som köpte sin hyresrätt hamnade alltså insatsen långt under 30 000 kronor per kvadratmeter.

Den som omgående sålde den nybildade bostadsrätten kunde redan då, för fem år sedan, räkna med ett marknadspris på 45 000 kronor per kvadratmeter i Hammarby sjöstad. I dag ligger priserna vanligen över 60 000 kronor, även om det alltså händer att vissa lägenheter har ett marknadsvärde över 90000 kronor per kvadratmeter.”

Det är klart att vi som stark nation har blivit fattigare! Och bostadsbubblan har blåsts upp till gigantisk storlek. Bostäderna har blivit dyrare utan att det reala värdet på bostaden har ökat.
Idag är Sveriges samlade skulder i förhållande till BNP den näst största i hela världen. Endast Japan i recession och ekonomisk misär har större skuldbörda. Låter förhoppningsfullt, eller hur !?

http://www.svd.se/har-blev-det-prisfest-pa…/…/ombildningarna

Med så mcyket skuld och en ekonomi på väg att rasa, kanske en egen vagn så att man allafall har tak över huvudet är en trygghet, speciellt om det parkeras på en ekoby.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.