Lokala verksamheter och produktion

Köp lokalt och hållbart

Blir vi tillfrågade om vår favoritrestaurang, kafé, eller bokhandel, skulle många av oss säkert nämna en unik lokal verksamhet som vi känner och älskar. Lokala, självständiga företag som ägs av våra grannar och kolleger bidrar till att ge vår stad eller byggd sin unika karaktär.

Ändå glömmer vi ofta den viktiga roll som vi som konsumenter spelar för att hjälpa dessa företag att växa och frodas. Och ibland får vi reda på detta den hårda vägen, när ett lokalt favoritföretag stänger och vi inte hade någon aning om hur svårt det var för dem. Vi har en stor påverkansmöjlighet på våra ekonomier genom våra dagliga val. Väljer vi att spendera våra pengar på billiga, massproducerade varor, är det troligt att vi kommer att bjuda in likformiga lådbutiker och företagskedjor i våra samhällen .

Om vi i stället väljer att satsa på varor och tjänster som har sitt ursprung lokalt, är mer hållbara, eller säljs av lokala, oberoende företag, kan vi se till att mer pengar stannar kvar i den lokala ekonomin, vilka cirkulera genom händerna på våra grannar i våra samhällen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.