OM Ler-initiativet

LER_LOGO2För första gången på flera generationer verkar nästa generation komma få det mycket svårare än den föregående.  Det har vuxit fram en insikt att det kanske inte planeras några räddningspaket från någon myndighet, utan att det är dags för vanliga människor att åstadkomma något själva.

Redan nu poppar det upp lokala ekonomiska initiativ överallt. Enskilda initiativ har kanske ingen större betydelse, men tillsammans vävs en ny berättelse.  Det börjar lokalt med en omställning till ett mer resilient, hållbart sätt att leva. En resilient hållbar lokalekonomi.

LER  samlar lärdom från de initiativ som är på gång i Sverige och på andra platser. Vi samlar material som skall bi en handbok och en workshop. Syftet är att presenterar en rad verktyg och tillvägagångssätt som kan användas för att stimulera Er lokala ekonomi till nästa nivå, och på vägen massor med spännande stories.

Initiativtagare är Stephen Hinton, JAK styrelsemedlem och omställare, samt Johan Sandwall JAK styrelsemedlem och omställare.

Läs mer om

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.